Wat kun je doen aan een hoge energie verbruik?

Wanneer je deze seizoensaanden bezig bent geweest met het aanpassen van je huisvestingsmogelijkheden, heb je vast wel opgemerkt dat energie een belangrijk onderwerp is geworden. Tegelijkertijd neemt het energieverbruik steeds meer toe en hierdoor kom je in moeilijkheden wanneer je wil voorkomen dat je huishouding in crisis vervalt. In dit artikel lees je wat je kan doen om een hoge energie verbruik aan te pakken.

Wat is energie verbruik?

Een hoge energie verbruik kan door verschillende factoren worden veroorzaakt. Zo kan een huishouden teveel apparaten of gebruik maken van warmte. Ook heeft het huishouden vaak een lage ventilatierichting, waardoor warmte sneller uit de ene ruimte naar de andere wordt gebracht. Er zijn dan ook veel mogelijkheden om een hoge energieverbruik te reduceren. Hieronder geven we nu een aantal tips:

1) Het gebruik van minder apparaten: Eén van de manieren om een hoge energieverbruik te verminderen is het gebruik van minder apparaten. Meestal kunnen dit apparaten worden beperkt door op afstand te blijven werken, bijvoorbeeld via een apparaatje dat je op je bureau plaatst. Dit helpt omdat je minder warmte verbruikt en er minder brand ontstaat in je huis als er meerdere apparaatjes aanstaan die allemaal op hun eigen circuit draaien.

2) Gebruik van warmtezuinige apparaten: Een andere manier om een hoge energieverbruik te verminderen is het gebruik van warmtezuinige apparaten. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor klassieke elektrische apparaten zoals ovens en magnetronnen. Vaak zijn deze apparaten goed voor het verbruik van warmte en geven ze weinig geluid.

3) Geef bedrijfsprocessen in opdracht aan iemand anders: Energie kan ook worden bespaard door bedrijfsprocessen in opdracht aan iemand anders te geven. Dit kan bijvoorbeeld door het plannen van energiebesparingstrategieën door onafhankelijke partijen of opleidingen. Zo zal er altijd meer concurrerende prijzen zijn, wat tot minder energiegebruik leidt.

Wat is een hoge energie verbruik?

Om een hoge energie verbruik in je huis tegen te gaan, is het belangrijk om goede tips te weten. Vergeet niet dat een hoge energie verbruik tot gevolg kan hebben dat je bezwaar maakt tegen betaalbare huurwoning of vastgoed. Hieronder vind je enkele tips om een hoge energieverbruik in jouw huis terug te dringen:

* Kies producten die langdurig opgewarmd worden;

* Leg de verwarming uit op de dag zelf als je thuis bent;

* Maak gebruik van lichtthermische installaties;

* Vermijd draaiende apparaten zoals airconditioners en koelkasten;

* Beloof aan anderen dat je hun energierekening gaat betalen wanneer ze bij jou komenwonen;

Tips om een hoge energie verbruik te verlagen

Een hoge energie verbruik kan worden vermeden door de warmte en lichtverbruik te beperken. Je kan ook efficiënte apparatuur gebruiken of je kunt besparen op water, stroom en afval.

1. Kies een efficiënte apparatuur Als je wilt besparen op energie, moet je goed doordacht zijn over wat je koopt. Kies voor een efficiëntere type of apparaat dan minder schone producten (zoals het open glas tuinhekje dat langzaam aan het leeglopen is). Kijk ook naar alternatieve systemen zoals programma’s om dé warmteverlichting in elke ruimte uit te schakelen of de airconditioning in te laten staan als het warme weer is. 2. Bespaar op water Het besparen op water helpt om energiegebruik terug te dringen. Ga ervoor om regelmatig af te sluiten als er geen gebruikers nodig zijn, ga terug naar de vertrouwde stand-by temperatuur of beperk de hoeveelheid water dat je drinkt (zowel voor thee als koffie). Kijk ook of je in staat bent om water af te sluiten aan de buitenkant van je woning. 3. Bespaar op stroom Gebruik minder apparatuur die verbruikt veel stroom, zoals airconditioners, koelkasten, fornuizen en wasmachines. Er zijn efficiëntere technieken voor apparatuur die vaak worden gebruikt (zoals televisies en computers), of probeer dan ook altijd de hoogst mogelijke standbyverbruikte functies te gebruiken. 4. Bespaar op afval Laat je afval goed verwerken door het goed te sorteren in plastic, hout en metaal. Verbrand het goed en verwerk het geen stoffen die verschillende chemische reacties kunnen ontketenen (zoals chemicaliën uit douchegel).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *