Hoe werken zonnepanelen op jouw huis?

Een zonnepanel is een elektrische installatie die op het dak of in de tuin staat. Deze installatie bestaat uit zonmodule en opslagmodule. De zonmodule wordt aangesloten op het net via een siliconen trench. Het opslagmodule, dat ook wel hoofdkabel genoemd kan worden, beschermt de zonmodule tegen oververhitting en valpartijen. Je kunt zonnepanelen laten plaatsen door specialisten van de elektriciteitsbranche of je kunt ze zelf installeren.

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn energybiljetten die op het dak van je huis worden geplaatst en hun energie leveren op via het elektriciteitsnet. Op zonnepanelen is veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar de mogelijkheden om ze te gebruiken als een duurzame energievoorradige bron voor je woning. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste technologien die je kunt finden op zonnepanelen:

1. PV: Photovoltaic bestaat uit panelen die lichtlichtkunnen opslaan dat vervolgens weer kan worden afgevuurd door de zon. Dit type panel is nu het duurzaamste type, maar nog niet licht genoeg om grondstoffe voor elektriciteit te produceren. PV-panelen worden in grootte vaak traditioneel ingezet bij sportvelden, scholen en kerken om zo steun te bieden aan dergelijke initiatieven.

2. CSP: Concentrator solar power concentreert zonneenergie in harige platen en laat die dan weer afgevloeid worden naar het elektriciteitsnet. Dit type panel is licht genoeg om grondstoffe voor elektriciteit te produceren. Het voordeel hierbij is dat er meer zonnepanelen nodig zijn om dezelfde hoeveelheid verlichting of warmte op te leveren als bij PV-panelen.

3. TSS: Thin-film solar bestaat uit dunne filmdieptes die in aanraking komen met de zon. Hierdoor ontstaat een soort energiebron die veel langer kan functioneren dan andere technologieën. Deze technologie kan ook gebruikt worden bij auto’s en andere onderdelen van je woning waar je veel energie verbruikt, zoals Heater/AC units en waterkoker.

Welke functies hebben zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn verbeterde vervanging van energie uit fosfaal en niet-renovabel kolen. Ze produceren elektriciteit door het gaan weerkaatsen van het licht op de oppervlakte van een metalen doek. Hierdoor wordt er meer elektriciteit opgewekt dan bij traditionele verwarmingstechnieken.

Het verschil tussen zonnepanelen en traditionele warmtebronnen is dat ze langdurig opgewekt kunnen worden, wat betekent dat ze in principe gratis zijn als je ze terugplaatst in het grondgebied waar je ze gevonden hebt. Zonnepanelen leveren echter wel afhankelijkheid inzake energie voor onze economie: elke dag wordt er meer dan 20 procent fossiele brandstoffen verbruikt om elektriciteit te produceren.

Hoe werken zonnepanelen op jouw huis?

Zonnepanelen zijn een uitkering voor het milieu. Het produceren van elektriciteit op afstand is een effectieve oplossing voor het bereiken van hogere energiezekerheid, groene en duurzame energie en betere kostenstructuur. Zonnepanelen worden ook wel ‘duurzaam energieproducent’ genoemd.

Wanneer je zonnepanelen latst plaatsvinden op jouw dak of in de tuin, dan gaat er meestal wat water tegenaan. Dat kan door natte sneeuw of regen die erop rust, maar ook door ontwikkelde beschermingsmechanismes die zonnepanelen gebruiken om maximale beschutting te bieden tegen ongewild contact met water. Deze mechanismes sluit de paneldelen achter elkaar af om eventuele droogtes buitenspel te houden.

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn efficiënt in het opwekken van elektriciteit. Hierdoor verbruiken ze minder energie dan traditionele kolencentrales en wordt de CO2-uitstoot verminderd. Zo’n panel moet minstens twee jaar meegaan voor het rendement gelijk blijft aan dat van een conventioneel gaspyrolyse-verwarmingsysteem. Daarnaast is er enorm veel variëteit in zonnepanelen, wat ervoor zorgt dat je altijd wel iets vindt wat past bij jouw wensen en budget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *